onsdag den 11. maj 2011

Så er jeg i København....

så er turen gået til København, hvor jeg idag og i morgen skal undervise på Vida -projektet i emnet Pædagogikken og dagtilbuddets betydning. I dag har jeg undervist ledere og pædagoger - 16 i alt - fra Brøndby, det har været spændende og lærerigt forhåbentligt også for de kære kursister - de var i hvert ivrige debatører, så det er lækkert.
Vida - står for vidensbaseret indsats over for udsatte børn i dagtilbud, det er et forskningsprojekt, som Bente Jensen, fra DPU, er projektor for.  Overordnet ses omhandler det "hvordan tager vi i dagtilbuddene bedst hånd om socialt udsatte børn" - det handler om at fremme socialt udsatte børns læring, trivsel og udvikling, bl.a. ved at stimulere deres sociale kompetencer og læringskompetencer gennem inkluderende pædagogik i dagtilbuddet.
Grundsynet i projektet er at gå fra:
fejlfinding - til ressourcesyn - det vil sige have fokus på børnenes ressourcer og hele tiden have fokus på hvor inkluderende er vi egentlig i vores pædagogiske praksis og hvad kan gøre for at sikre at alle børn inkluderes i fællesskabet
fra et passivt til et aktivt læringsbegreb, det vil sige kursisterne "får" en masse viden, men ikke hvordan de konkret skal gå ud og gøre i institutionerne - hvordan'erne skal de selv finde ud fra den virkelighed de er en del af og så den viden, som opnås gennem dette Vida- projekt
fra et indivduelt til et organisatorisk læring - det handler om at der er to fra hver instituion, som deltager i projektet, de skal så "hjem" og vidensdele med resten af personalegruppen, så de få sig et fælles fagsprog, fælles strategier for hvordan vil vi arbejde med dette - til dette kommer der i efteråret nogle faciliteringskurser, så dette forhåbetlig lettes..

udover Vida - har dagen også budt på en dejlig strøgtur...
Mette

1 kommentar:

  1. Hej Mette

    Rigtig god tur til København! Jeg kan godt forstå at kursisterne er ivrige debattører, det er et spændende emne, du arbejer med/underviser i.

    SvarSlet